Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Σεξ χωρίς άγχος. Ποιο είναι το μυστικό για να το απολαύσεις;

Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι αντισύλληψης;

Η ερωτική συνεύρεση 2 ανθρώπων είναι απαραίτητη, για πολλούς λόγους. Όταν όμως το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί μία πιθανή εγκυμοσύνη ή η μετάδοση ΣΜΝ, τότε προτεραιότητα παίρνει η αντισύλληψη. Γνωρίστε τις μεθόδους αντισύλληψης και επιλέξτε εκείνη, που ταιριάζει σε εσάς καλύτερα.


Αντισυλληπτικά χάπια
Αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των γυναικών, για να αποφύγουν την πιθανότητα μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Η λειτουργία τους βασίζεται στην παρεμπόδιση παραγωγής ωοθυλακίου, άρα την εμπόδιση της ωορρηξίας. Επίσης, δημιουργούν ένα «εχθρικό» περιβάλλον για τα σπερματοζωάρια, ώστε η αποτελεσματικότητά τους να αγγίζει το 100%.

Σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν μέθοδο προφύλαξης από ΣΜΝ, ενώ υπάρχουν κάποιες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη λήψη τους, σχετικές με το κάπνισμα και τη διατροφή. Τα σύγχρονα χάπια τέλος, δεν ενέχουν σχεδόν κανένα κίνδυνο παρενέργειας, που σχετίζεται με την αυξημένη τριχοφυΐα, την αύξηση βάρους κ.α.

Προφυλακτικό
Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος, είναι το ανδρικό προφυλακτικό. Η αντισυλληπτική προστασία που παρέχουν, είναι αρκετά ικανοποιητική, ενώ προστατεύουν και από τα ΣΜΝ. Από την άλλη πλευρά, παρόμοια δράση και προστασία παρέχει το γυναικείο προφυλακτικό, ενώ υπερτερεί ελαφρώς στην προστασία από τα ΣΜΝ, καθώς καλύπτει καλύτερα και τα έξω γεννητικά όργανα.

Σπιράλ
Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία τοποθετείται αποκλειστικά από γυναικολόγο στη μήτρα. Αφορά μόνο στις γυναίκες εκείνες, που έχουν ήδη κάνει παιδιά, ενώ δεν απαιτούνται σοβαροί περιορισμοί στη διατροφή και το κάπνισμα. Σε καμία περίπτωση, δεν εφαρμόζεται το σπιράλ σε γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, καθώς ενδέχεται να δημιουργηθεί φλεγμονή κατά την εφαρμογή του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα γονιμότητας.


Διακεκομμένη συνουσία
Αποτελεί μία μέθοδο με μεγάλο ποσοστό αποτυχίας, σχετικά με την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη για 2 κυρίως λόγους. Πρώτον, μία γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και από προσπερματικά υγρά (βλ. εδώ) και δεύτερον γιατί οι γόνιμες ημέρες των γυναικών ενδεχομένως να αλλάζουν ελαφρώς κάθε μήνα, με αποτέλεσμα το ρίσκο να είναι μεγάλο.

Ευχαριστούμε τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία
210 8835100 / 200
www.ananeosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου