Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

TI μπορεί να φταίει και δεν έχεις οργασμό;

Ο οργασμός είναι η κορύφωση της σεξουαλικής πράξης. Κάποιες γυναίκες βιώνουν πολύ συχνούς και έντονους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ σε άλλες συμβαίνει να μην το έχουν βιώσει ποτέ. Τι φταίει;


Δεν είσαι κολπική!
Υπάρχουν δύο είδη οργασμών. Ο κολπικός και ο κλειτοριδικός. Σε πολλές γυναίκες συμβαίνει να μην μπορούν να βιώσουν κολπικό οργασμό, αλλά κλειτοριδικό. Πες το σύντροφό σου να ασχοληθεί περισσότερο με το συγκεκριμένο σημείο, ερεθίζοντας με τα χέρια ή τη γλώσσα του την κλειτορίδα σου.

Έχεις άγχος!
Στις περισσότερες περιπτώσεις το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά για να βιώσεις οργασμό. Το ζήτημα μπορεί να σου έχει γίνει έμμονη ιδέα και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο να μην το νιώθεις. Χαλάρωσε κι αν δεις ότι σχετίζεται καθαρά με ψυχολογικά αίτια, συμβουλέψου ειδικό.

Δεν αισθάνεσαι άνετα!
Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με το σύντροφό σου, κρύβεις το σώμα σου, κλείνεις το φως, δεν αφήνεσαι ελεύθερη, τότε πώς θες να χαλαρώσεις και να βρεθείς σε φάση κορύφωσης; Το κλειδί για το καλό κρεβάτι είναι να νιώθουμε άνετα με τον παρτενέρ μας.

Δεν είσαι ερωτευμένη!
Κι όμως! Πολλές φορές ο έρωτας είναι το μυστικό για να έρθεις σε οργασμό. Για πολλές γυναίκες ο οργασμός δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και συναισθηματική διαδικασία. Γι’ αυτό όσο περισσότερο πάθος κι έρωτας, τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να το βιώσεις.

Βιάζεσαι!
Το σεξ δεν είναι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Αν ο σύντρόφος σου τελειώνει γρήγορα, αυτό δε σημαίνει ότι κι εσύ πρέπει να κινείσαι στα ίδια ωράρια. Προσπάθησε να επιβραδύνεις την ολοκλήρωση του συντρόφου σου, γιατί που ξέρεις; Το ότι δεν ολοκληρώνεις μπορεί να σχετίζεται με το ότι δεν έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο ώστε να συμβεί αυτό!

Η ταχύτητα!
Σε κάποιους αρέσουν οι γρήγορες και σπασμωδικές κινήσεις, ενώ άλλοι λατρεύουν τις αργές επαναλήψεις. Ανεβάστε ή κατεβάστε ταχύτητα, και ίσως καταφέρετε να απογειώσετε το κρεβάτι σας και τον οργασμό σου.

Τα ταμπού!
Η κοινωνία και τα πρότυπα δημιουργούν πολλά ταμπού, τα οποία έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή με διάφορα ταμπού. Ξεπέρασέ τα και απόλαυσε την διαδικασία. Κάνοντας αυτό θα φτάσει και η πολυπόθητη κορύφωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου