Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σεξ και διακοπές: 3 λόγοι για να προγραμματίσεις μια ρομαντική εξόρμηση

Σίγουρα θα σου ανοίξει η όρεξη για ταξιδάκι…


Στις μέρες μας πολλά πράγματα, που παλιότερα έδειχναν απολύτως φυσιολογικά, πλέον τείνουν να χαρακτηριστούν πολυτέλεια (αν δεν έχουν χαρακτηριστεί ήδη). Σίγουρα το να οργανώσεις μια εξόρμηση δεν είναι πλέον και το πιο καθημερινό πράγμα στον κόσμο όμως βρίσκοντας κάποιες οικονομικές λύσεις και έχοντας τεράστια θέληση για να το πραγματοποιήσεις σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις.



Η καθημερινότητα τις περισσότερες φορές φθείρει την σεξουαλική ζωή των ανθρώπων ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται μαζί με προβλήματα οικονομικά ή μη, πράγμα το οποίο είναι αρκετά συνηθισμένο την περίοδο στην οποία βρισκόμαστε.

Μια πρόσφατη έρευνα που ήρθε στην δημοσιότητα από το Expedia.com έδειξε πως η σεξουαλική σχέση και διάθεση του ζευγαριού μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη αν οργανώσει ένα μικρό ταξίδι αναψυχής. Πιο συγκεκριμένα  τα ζευγάρια που είχαν πάει κάποια μικρή εκδρομή μια φορά μέσα στον χρόνο που πέρασε δήλωσαν, κατά ποσοστό 88%, πως αυτή η εξόρμηση ωφέλησε την σεξουαλική τους ζωή και αυτοί που προτίμησαν να διαφύγουν από την ρουτίνα του τόπου τους, τουλάχιστον 3 φορές στον ίδιο χρόνο, ανέφεραν πως είχαν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην μεταξύ τους οικειότητα.

Αν απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο όμως το θέμα θα δούμε πως υπάρχουν 3 πολύ βασικοί λόγοι για να προτιμήσεις να πράξεις κάτι τέτοιο ώστε να βοηθήσεις ακόμα περισσότερο την σχέση σου. Αυτοί είναι οι εξής:

Δραπετεύεις από την καθημερινή ρουτίνα

Όλοι στις ζωές μας έχουμε ένα συγκεκριμένο βαθμό ρουτίνας. Σίγουρα μέσα στην βδομάδα έχουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα τα οποία πολλές φορές μας κουράζουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα και χωρίς διάθεση. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν στην μέση χρέη αλλά και μια δουλειά που γίνεται αναγκάστηκα και όχι γιατί μας αρέσει η ατμόσφιαρα "βαραίνει ακόμα περισσότερο". Στο τέλος της ημέρας συνήθως το μόνο που σκέφτεσαι είναι να πέσεις να ξεκουραστείς γιατί αύριο σε περιμένει άλλος ένας Γολγοθάς και κάτι παρόμοιο συμβαίνει και τα σαββατοκύριακα που απλά προσπαθείς να ξεκουραστείς περιμένοντας μαρτυρικά την Δευτέρα, κάτι το οποίο σπάνια πετυχαίνεις καθώς καραδοκούν κάποιες δουλειές (συνήθως για το σπίτι) που παραμέλησες μέσα στην εβδομάδα.

Όταν όμως μπορέσεις να φύγεις από το μέρος σου έστω και για 2 μέρες τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, δεν υπάρχει ρουτίνα , δεν υπάρχουν καθαριότητες ή άλλες εκκρεμότητες. Το μόνο που ‘έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις πως θα περάσεις τον χρόνο σου μαζί με τον αγαπημένο σου και σίγουρα η σχέση σου θα περάσει σε ένα άλλο καλύτερο επίπεδο μέσα από αυτό το μικρό αλλά σημαντικό χρονικό διάστημα.

Θα μοιραστείς μαζί του νέες εμπειρίες

Όταν είσαι εκτός της περιοχής σου έχεις μεγαλύτερη διάθεση να κάνεις μερικά διαφορετικά πράγματα. Ένα θαλάσσιο σπορ αν είσαι σε μέρος παραθαλάσσιο ή μια βόλτα στο βουνό, αν έχεις επιλέξει αυτό για την εξόρμηση σου, σίγουρα θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και θα σας κάνει να νιώσετε σαν τον πρώτο καιρό που κάνατε πράγματα μαζί χωρίς να σας έχει προλάβει ακόμα η ρουτίνα και τα ίδια καθημερινά πράγματα.  Επίσης υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση που υποστηρίζει ότι όταν βρίσκεσαι μαζί με τον σύντροφό σου σε διαφορετικό μέρος η ορμόνη οξυτοκίνη ρέει πιο εύκολα κάνοντάς σε να νιώθεις καλύτερα πιο ευδιάθετη και πιο ορεξάτη για σεξ.

Θα απολαύσετε ο ένας τον άλλον face to face

Ουσιαστικά θα έχετε αρκετό χρόνο για να τον περάσετε όπως εσείς νομίζετε και να είστε μόνο οι δυο σας χωρίς παρεμβολές παντός τύπου. Αν καταφέρετε να κλείσετε και τα τηλέφωνα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ή της νύχτας αυτό θα επιτευχθεί ακόμα καλύτερα. Όταν είστε λοιπόν μόνο οι δυο σας εκτός από το σεξ θα κάνετε και κάποιες βαθύτερες συζητήσεις που θα αναπτύξουν την σχέση σας και θα την κάνουν καλύτερη πλησιάζοντας σε μεγαλύτερο βαθμό οικειότητας από ότι μπορείτε να πλησιάσετε όταν βρίσκεστε στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου