Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η σύγχρονη ζωή καταστρέφει την ερωτική ζωή των εργαζομένων

Η οικονομική κρίση και οι αναδουλειές επηρεάζουν, εκτός από την ψυχολογία μας και τη σεξουαλική μας ζωή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσοι άνδρες ασκούν επαγγέλματα τα οποία προκαλούν έντονη κούραση, παρουσιάζουν προβλήματα στον ερωτικό τομέα.


Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σεξουαλικής Ιατρικής, όσοι άνδρες ασκούν επαγγέλματα τα οποία προκαλούν έντονη κούραση, ανταγωνιστικότητα, άγχος και στρες είναι ανοργασμικοί.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, γιατροί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, φωτορεπόρτερ, εκφωνητές ειδήσεων, στελέχη της διαφήμισης, αρχιτέκτονες, χρηματιστές, τεχνικοί ιατρικών μηχανημάτων και μεσίτες.

Οπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, οι αποδόσεις στο σεξ των ανδρών αυτών που ασκούν αυτά τα επαγγέλματα πέφτουν κατακόρυφα λόγω των πιέσεων που υφίστανται καθημερινά.

Παρόλο που το σεξ έχει ευεργετική επίδραση, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τέτοιες οι επιπτώσεις στη δουλειά που δημιουργούν διαταραχές στη στύση.

Ενα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο που προέκυψε από αυτήν τη μελέτη είναι το γεγονός ότι όσοι κάνουν αυτά τα επαγγέλματα ακολουθούν επίσης έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα τρέφονται ανθυγιεινά, καπνίζουν πολύ και καταναλώνουν αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου